Pražarna meseca je Ditta Artigianale iz Firenc! Izberi svoj paket do 31.7.!

Pražarna meseca - Good Life Coffee Roasters

Februar 2021 Good Life Coffee Roasters

 

     Finci so že dolgo znani po svoji naklonjenosti kavi. Statistični podatki Mednarodne organizacije za kavo (ICO) kažejo, da država še naprej uživa več kave na prebivalca kot katera koli druga na svetu - neverjetnih 12 kilogramov ali približno 1000 skodelic na leto. Tradicionalno pa je bil poudarek na količini in kakovosti ter na odnosu med potrošnikom in izdelkom bolj militanten kot romantičen.


     Lauri Pipinen se je pred nekaj leti odločil, da je čas, da nekaj spremeni. Good Life Coffee kavarno je odprl v Kalliu v Helsinkih leta 2012 in se odločil, da bo kava na prvem mestu s poudarkom na visokokakovostnih zrnih in skrbno izbranih metodah priprave. Pipinen je bil prepričan, da mu gre bolje. V prostem času je doma kuhal kavo in izpopolnjeval svoje znanje in znanje v podjetju Kaffecentralen, uvozniku espresso kave in aparatov v Lauttasaariju v Helsinkih, in v Kaffa Roastery, znani specialty pražarni kave v Punavuoriju v Helsinkih.

     Na obisku v Londonu v času barista svetovnega prvenstva 2010, je Pipinen spoznal Samulija Ronkanena, navdušenca nad kavo, ki je kasneje postal lastnik in glavni pražar Good Life Coffee Roasters.


     Od takrat do danes je Lauri nabral kar nekaj lovorik! Finski barista prvak, prvak v "brewer's cup"-u in v latte-art! »Naša osnovna ideja je, da dobra kava ni tako težka. Kupite boljša zrna in uporabljate čisto opremo ter dobro vodo!", pravi Pipinen!
Zanimiv dvojec, zanimive kave. Tokrat se bomo zavihteli v Afriko in Južno Ameriko, kam točno v naslednjih dneh! ;)

 

     Naročite do konca meseca, če želite prejeti kave te pražarne v prvi polovici marca! Pražene po naročilu samo za vas!


Obiščite www.jumpinggoat.eu in izberite velikost paketa, vse ostalo uredimo mi.

 

     Ne pozabite, poštnina za naše pakete je brezplačna po Sloveniji! In ne samo to, naš abonma ni obvezujoč, lahko ga pavzirate, spremenite velikost ali odjavite že po enem mesecu!

 

Izkusite ljubezen na prvi požirek! 

 

  • Feb 04, 2021
  • Kategorija: News
  • Komentarji: 0
Pusti komentar

Komentarji morajo biti odobreni, preden bodo objavljeni. Hvala za razumevanje!