Pražarna meseca je danska Coffee Collective / Roastery of the Month - Coffee Collective from Denmark!


For English please scroll down!

 

Z velikim veseljem vam predstavljamo pražarno meseca junija, Coffee Collective iz Kopenhagna na Danskem!

 

Coffee Collective je pražarna, ki jo je leta 2008 ustanovila skupina kavnih zanesenjakov, med njimi tudi Klaus Thomsen, svetovni bariska prvak 2006 in dvakratni danski prvak.

Med poznavalci je ta danska pražarna zelo čislana in znana po svojem transparentnem poslovanju in zagotavljanju primernega plačila proizvajalcem kave s akterimi sodelujejo.

Za njih so enako pomembni pridelovalec, pražar in barista. Zato si prizadevajo, da bi tudi pridelovalec kave iz Kenije užival enak status kot pridelovalec vina v Franciji.

Začeli so skromno, v precej neuglednem delu Kopenhagna, ki pa danes predstavlja njegovo kulinarično središče in je pravi insiderski namig, če želite spoznati Kopenhagen kot ga živijo domačini.

10 let stremenja h kvaliteti in lojalnost, ki jo izkazujejo svojim dobaviteljem, se je obrestovala. Zdaj so postavili že svojo peto kavarno, vsako zelo unikatno tako po izgledu, kot po lokaciji. 

Osnovna ljubezen do kave pa premaga tudi najlepši prostor in njihove kave so legendarne. 

Pražijo na 30kg pražilcu podjetja Loring. Ti pražilci so edini, ki zadostujejo njihovim visokim standardom, saj so znani poleg vrhunske kvalitete tudi po manjši porabi in manj emisijah. Kave so blago pražene, da lahko okusite delikatne kisline in sladkobo, ki jih ponujajo.

Vsaka vrečka njihovih kav je tudi označena z odstotkom, ki pove, koliko nad tržno vrednostjo so plačali pridelovalcem. Le s tako transparentnostjo in dobrim odnosom do pridelovalcev lahko zagotavljajo razvoj na teh, dostikrat zelo obubožanih posestvih.

 

Zdaj imate tudi vi možnost okusite kave, ki jih pražijo mojstri specialty kav na Danskem! 

 

Naročite se na naš abonma do 30.6. in se predajte bogatim okusom, ki jih ponuja kavna češnja.

Poštnina po Sloveniji je brezplačna za vse pakete, EU  5 eurov.

Obstoječi naročniki pa se lahko veselite njihovih kav v prvi polovici julija!

 

Naročite se tukaj!

 

We are very proud to present July roaster, Coffee Collective from Copenhagen, Denmark!

 

Coffee Collective is a specialty coffee roastery, founded in 2008 by a group of coffee enthusiast, among them is also Klaus Thomsen, World Barista Champion of 2006 and a double Danish champion.

They are very known in the coffee world and their trademark is uniqueness in coffee and transparency toward coffee producers they work with.

In their view there are three equal participants in the coffee chain, producer, roaster and barista. They want the coffee farmer from Kenya to enjoy the same status as the wine producer in France!

Coffee Collective Team

The start was humble in a not so glamorous part of Copenhagen, but now that part present the life and beat of the city, a true insider tip if you want to visit the city and enjoy it as locals.

10 years they strived to perfection, not compromising on quality and it paid off. Now they are running five coffee shops, all of them unique in their looks and location!

But the true love for coffee will beat the prettiest place and their coffees are legendary!

Loring SmartRoast 30

They roast in a modern Loring SmartRoast 30 kg roaster that allows them to control the roasting profile in detail. This roaster uses less energy and has less emissions than traditional roasters.

Their goal is to seek out extremely clean, sweet and aromatic coffees, and roast them lightly in order to highlight their natural taste. Each coffee is roasted with it’s own roast profile to enhance that particular coffee’s unique qualities.

 

Now you have the chance to taste coffees, roasted by the very best not only in Denmark but in the world!

 

Subscribe until 30.6. and surrender to the rich flavours of the coffee cherry!

Free shipping to Slovenia, EU 5 euro.

Existing subscribers will receive their coffees in the first half of July

 

To subscribe click here!

0 comments

  • There are no comments yet. Be the first one to post a comment on this article!

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published