Pražarna meseca je Mutley & Jack's Coffee Roasters iz Stockholma! Izberi svoj paket do 30.6.!

Pražarna meseca - Koppi Fine Coffee Roasters

Maj 2021 Koppi Fine Coffee Roasters

     Tisti, ki naju spremljate že dalj časa, se morda spomnite, da sva ob koncu leta 2017 štiri mesece gostila švedsko pražarno Koppi Fine Coffee Roasters iz Helsingborga.
     


     Koppi sta Charles Nystrand in Anne Lunell, oba švedska barista prvaka že 2005 in 2006, nato sta leta 2007 odprla svojo prvo kavarno, ki je bila mejnik v svetu specialty kave na švedskem. Po mnogih osvojenih lovorikah, sta se odločila, da zapreta svojo kavarno in se osredotočita samo na praženje. 90 odstotkov kave, ki jo spražita, je za izvoz. Njun slog praženja kave je "lahek, sladek in saden".
     »Naša ambicija pri praženju je maksimirati sladkost in kislost kave, a zmanjšati grenkobo. Ime Koppi izvira iz indonezijske besede za kavo Kopi. Dodali smo "p", ker nam je bil vizualno bolj všeč, " pravi Anne.
     
     Vsak dan jo navdihujejo njena ekipa in stranke, predvsem pa ljudje, ki proizvajajo kavo. "Prav njihov trud in nenehna prizadevanja, da bi postali boljši, so moj največji navdih. Zaradi njih se želim naučiti več, bolj pritiskati. Vsako leto preživim štiri do pet tednov pri različnih izvorah in verjamem, da moramo za svojo kavo plačati več, če jo želimo spiti v prihodnosti. "

     In kaj bosta za Vas spražila Charles in Anne? Glede na sezono vas popeljeva tako v Afriko kot v Ameriko! ;) Ampak, kot ponavadi, več o kavah v naslednjih dneh!
    
     Naročite do konca meseca, če želite prejeti kave te pražarne v prvi polovici junija! Pražene po naročilu samo za Vas!


     Obiščite www.jumpinggoat.eu in izberite velikost paketa, vse ostalo uredimo mi.

  • May 29, 2021
  • Kategorija: News
  • Komentarji: 0
Pusti komentar

Komentarji morajo biti odobreni, preden bodo objavljeni. Hvala za razumevanje!