Pražarna meseca je Ditta Artigianale iz Firenc! Izberi svoj paket do 31.7.!

Pražarna meseca - Mr. Hoban's Coffee Roastery

     Zdaj že davnega leta 2014 smo iskali ponudnike visokokvalitetne kave za naš Cold Brew po vsej Evropi! Takrat je svet specialty kav bil še bolj kot ne le izraz za neko drugačno kavo, nek poseben način pitja, neka "muha enodnevnica" med tradicionalisti!

     Ne samo pri nas, marsikje po svetu, tudi v Nemčiji. Država znana po marsičem, le po kavi ne. Vendar svet specialty kav je drugačen in ceniti ga znamo vsi, ki živimo za etično pridelavo, za spoznavanje okusov, za uživanje ob srkanju!

     V Hamburgu, na samem severu Nemčije je bil Jan-Cort Hoban tisti, ki nam je takrat stal ob strani, pomagal z recepti in prvimi kilogrami sveže pražene kave iz Etiopije! Jan-Cort je vrsto let nabiral izkušnje v gastronomiji, nakar se je leta 2012 odločil odpreti pražarno izključno specialty kave! Ko smo se spoznali, je njegov nabor filter kav bil skromen, saj je surovo kavo nabavljal od dveh farm, ene iz Brazilije, druge iz Etiopije.

     Njegov način sodelovanja temelji namreč na osebnih odnosih med pridelovalcem in pražarjem. Vse z namenom zagotavljanja pravičnega plačila za vse udeležene v procesi pridelave in obdelave kave. Rad vrača skupnosti, vsako leto nasadi 50 dreves in skrbi, za čim skromnejši ogljični odtis.

     Od leta 2014, ko smo se spoznali, do danes je njegov nabor filter kav narastel, vendar še vedno skrbno izbira dobavitelje. Njegov tip praženja stremi k sladkobi v zrnu, ne išče ekstremov, skodelica njegove kave vam nariše nasmeh na ustih! Vse to mu omogoča 35kg pražilec podjetja Loring! Pražilci tega podjetja so znani po nizkih emisijah in ekonomični porabi, pražarji pa jih cenijo zaradi svoje kvalitete.

     Spoznajte tudi vi njegov način praženja, saj smo veseli, da vam lahko predstavimo kave tega mojstra s severa Nemčije.


     Naročite se do konca meseca, če želite prejeti kave te pražarne v prvi polovici junija! Pražene po naročilu samo za vas!


     Ne pozabite, poštnina za naše pakete je brezplačna po Sloveniji! In ne samo to, naš abonma ni obvezujoč, lahko ga pavzirate, spremenite velikost ali odjavite že po enem mesecu!

     Izkusite ljubezen na prvi požirek!

 

  • May 08, 2020
  • Kategorija: News
  • Komentarji: 0
Pusti komentar

Komentarji morajo biti odobreni, preden bodo objavljeni. Hvala za razumevanje!