Pražarna meseca / Roastery of the Month - HasBean Coffee, Stafford


For English please scroll down...

Komaj sedem let je štel Stephen Leighton, ko se je prvič srečal s kavo, nakar je leta 1999 odprl svojo pražarno Hasbean in začel s spletno prodajo leta 2003.

Mogoče najbolj znan po svojem tedenskem “In my mug” vlogu na Youtube-u, kjer je posnel že preko 570 (!) epizod, mogoče pa po svoji značilni rdeči barvi.

Steve posluje z več kot 30-timi neverjetnimi pridelovalci kave po vsem svetu, leto za letom. Na ta način vzpostavlja in vzdržuje tesne poslovne stike, s katerimi zagotavlja ne samo visok nivo kvalitete ampak omogoča pridelovalcem, da investirajo v razvoj in izobraževanje. Kvaliteta kave namreč strmo narašča, kadar so pridelovalci dovolj izobraženi, da poznajo tudi znanstveno ozadje pri pridelavi kave!

 

Steve nima časa za spanje, je tudi soustvarjalec “Tamper Tantrum”, platforme za mozganje o kavi, ki jo je spravil na svet skupaj s Colinom Harmonom, štirikratnim irskim barista prvakom in četrtouvrščenim na svetovnem barista prvenstvu! Je solastnik pražarne 3FE v Dublinu in solastnik pražarne Drop Coffee iz Stockholma, katere lastnica je Joanna Alm, trikratna švedska prvakinja v praženju, druga na svetovnem prvenstvu v praženju in avtorica mnogic popularnih, s kavo povezanih knjig.

Njegov stil praženja, ki je mešanica angleškega in skandinavskega stila, je dandanes že legendaren in legendarna je tudi njegova ekipa. Vodja veleprodaje je nihče manj kot Dale Harris, 2017 svetovni barista prvak.

 

Pripravite svoje brbončice na kavo, ki jo bodo spražili mojstri svojega poklica in skuhali vi, v zasebnosti vaše kuhinje!

 

Naročite se na naš abonma do 30.11., če želite prejeti kave te odlične pražarne v prvi polovici decembra.

 

Izkusite ljubezen na prvi požirek!

 

 

----

 Roastery of the Month - HasBean, Stafford

 

Intrigued by coffee at the young age of seven, Stephen Leighton first opened Hasbean’s doors in 1999 and its online doors in 2003, where it continues to be at the forefront of the web age of coffee.

Perhaps most well-known for the popular In My Mug weekly or his signature style (mostly red!), Steve works directly, year on year, with over 30 of the most incredible coffee producers in the world to build long terms partnerships that allow Hasbean to not just source better coffee for all of their projects and customers, but also to invest in experimentation to understand what quality is possible in a given soil or region through improved science, processes, agronomy, and support.

Not one for sleeping, Steve is also co-creator of Tamper Tantrum (a platform for his constant bickering and brainstorming with Colin Harmon, four times Irish Barista Champion and 4th in the World Barista Championship), co-owner of 3FE in Dublin, and co-owner of Drop Coffee in Stockholm, where he teams up with Joanna Alm, three times Swedish Coffee Roasting Champion and 2nd in the World roasting Championship, also an author of many popular coffee related books.

His roasting style is legendary by now and so is his team! Head of wholesale is no other than Dale Harris, 2017 World barista Champion!

 

So expect your taste buds to be filled with coffee roasted by masters of trade and brewed in the privacy of your own kitchen!

Subscribe until November 30th and receive their fantastic coffees in the first half of December!

 

Experience love at first sip!

0 comments

  • There are no comments yet. Be the first one to post a comment on this article!

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published