Pražarna meseca je Ditta Artigianale iz Firenc! Izberi svoj paket do 31.7.!

Pražarna meseca - The Naughty Dog iz Prage

Ta mesec vam z veseljem predstavljamo češko pražarno The Naughty Dog!

Praga, glavno mesto Češke Republike ni znano samo po prekrasni arhitekturi in velikih količinah piva, temveč tudi po mnogih specialty pražarnah in kavarnah.

Tja je poneslo tudi svetovnega barista prvaka Gwilym Daviesa, ki se svojo večno ljubezen sklenil ne samo s kavo ampak tudi z Petro Veselo, dvakratno češko barista prvakinjo. 

Oba sta renomirana predstavnika na WCE dogodkih že leta, nemalokrat sodelujeta na svetovnih prvenstvih kot sodnika, poleg svoje pražarne pa vodita tudi šolo za bariste. Nepogrešljiva člana te ekipe pa sta tudi dva jazbečarja, od tod tudi ime pražarne The Naughty Dog. Po imenu sodeč morata biti prav nagajiva.

Kot svetovni barista prvak in dvakratna češka prvakinja prinašata v svoj posel ogromno znanja in izkušenj. Pred kratkim je Petra izdala tudi “Veliko knjigo o kavi”, ki velja na češkem kot prava biblija za vse kavne navdušence! Gwilym pa svoje znanje in povezave s pridelovalci kave nadgrajuje v pražarni! Odločila sta se za mikro pražarno, s povdarkom na praženje filter kav, saj njune kapacitete še ne dosegajo količin, ki so potrebne za velike stranke, zato o espresso praženjih zaenkrat še ne razmišljata.

Gwilym je svojo mikro pražarno oblikoval skupaj s Scottom Raotom, legendo med pražarji. Odločila sta se za dva pražilca, 1 in 15 kilogramskega, podjetja Mill City, seveda modificiran za njegove potrebe in opremljen z vso računalniško opremo za krmiljenje. Praži tako mokro kot naravno procesirane kave, seveda sezonske, osebno pa so mu najbližje afriške kave.

Veseli nas, da boste lahko tudi vi ta mesec okusili kave te majhne a žlahtne pražarne iz glavnega mesta Češke! Lahko vam izdamo, da bodo vse tri kave iz Afrike, več sledi v naslednjih dneh!

 

Naročite se na naš abonma do 30.6., če želite tudi vi prejeti kave te odlične pražarne v prvi polovici julija!

Izkusite ljubezen na prvi požirek!

  • Jun 03, 2020
  • Kategorija: News
  • Komentarji: 0
Pusti komentar

Komentarji morajo biti odobreni, preden bodo objavljeni. Hvala za razumevanje!